Блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти багато корисної та цікавої інформації. Приємної подорожі сторінками блогу!

среда, 17 января 2018 г.

Зимові свята українців

  19 січня закінчується дванадцятиденний період святок. Останній день цього періоду(християнське свято Хрищення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, відоме в народі як ордань, йордан, водохреще) супроводжувався різними магічними подіями та повір'ями.
   Хрещенським ранком всі йшли на річку. Там прорубували в кризі хрест і прикрашали його стрічками. "Іордань" - так називали місце, де святили воду. Хрещення було встановлене в пам'ять освячення Христа у річці Іордань, після чого і почалася його проповідницька діяльність. Після освячення води деякі сміливці "для здоров'я" купалися в ополонці. Хрещенську воду зберігали для лікування різних хвороб. Та існує ряд небезпек, які виникають під час цього свята. Головну загрозу становить велика кількість людей, які приходять на святкування, купання в ополонці. Тому для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил безпеки життєдіяльності рятувальники ДСНС звертають увагу громадян на можливі негативні наслідки і закликають утриматися від купання в тих місцях, де неперевірене дно, проводити ритуал під наглядом медичних працівників, намагатися уникнути переохолодження! Бережіть своє здоров'я та життя! Лише разом ми зробимо життя безпечним! З Водохрещам!


Комментариев нет:

Отправить комментарий