Блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти багато корисної та цікавої інформації. Приємної подорожі сторінками блогу!

четверг, 1 ноября 2018 г.

Твій друг - дорожній рух

Рух – це життя, сказав філософ древній.
Це шлях до того, щоб пізнати світ.

     Сьогодні, 01 листопада 2018 року, виховна година у третьому класі проходила під назвою "Твій друг  - дорожній рух". Команди "Пішоходи" та "Пасажири" вирушили в уявну подорож, під час якої дізналися як правильно поводити себе під час дорожнього руху. 
        Подорож розпочалася з гри "П'ять правил", яка допомогла  дітям пригадати правила дорожнього руху та  подарувала пам'ятки для пішоходів та пасажирів. Наступна зупинка привела до розгадування  "Дорожнього кросворду", а його ключове слово допомогло гравцям потрапити на зупинку "Наш друг - Світлофор!". На ній ми дізналися, що слово "Світлофор" походить від двох слів, нашого - "світло" і грецького "форос" - несе. Отже, у перекладі на нашу мову це слово означає - той, що несе світло. Але крім світлофора добрими друзями водіїв та пішоходів є дорожні знаки, які допомагають нам добре орієнтуватися та правильно переходити дорогу. Дібравшись до зупинки "Проспект Знань" ми підвели підсумок невеличкою вікториною. 
     Отже, для того,  щоб зберегти життя та уникнути неприємних ситуацій на дорозі треба знати правила дорожнього руху.


Дорожній рух – це зручність для людини.
Без правил строгих він є небезпечним
І пам’ятати слід про це дитині.

Комментариев нет:

Отправить комментарий