Блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти багато корисної та цікавої інформації. Приємної подорожі сторінками блогу!

четверг, 7 декабря 2017 г.

Екологічна гра-вікторина "Люби і знай свій рідний край"

    30 листопада 2017 року між учнями 3-4 класів проходила екологічна гра-вікторина "Люби і знай свій рідний край". 
   
Переглянувши відеоролик ми з'ясували, що мова йтиме про найдорожче серцю кожної людини - Батьківщину. Її героїчне минуле і сучасне, її державну та народну символіку, народні звичаї та обряди, рослинний та тваринний світ. 
  У грі брали участь три команди: Ромашки, Волошки та Барвінок. Наша гра складалася з 5 раундів.За кожну правильну відповідь команда отримувала прапорець. Сьогодні кожен з учасників зміг перевірити наскільки міцними та глибокими є його знання про нашу державу.

   Гра розпочалася з раунду "Найчудовіша країна" в якому учні не просто відгадували загадки, а й добирали риму. У "Аукціоні слів" передаючи віночок кожному гравцеві ми створили павутинку з назвами міст України.


 Пригадавши державну та народну символіку нашої країни ми як і у кожній грі або телепередачі  зробили музичну паузу. Перевтілившись у танцюристів і дивлячись на екран під мелодію "Райдуга, райдуга" відтворили рухи, аплодуючи один одному. 
   Завдання конкурсу "Запитання не нове - чи знаєш ти усе живе" дало змогу перевірити знання учнів флори та фауни рідного краю. Також познайомилися з цікавими українськими фактами про писанку, український вінок та рушник. Гра закінчилася рахунком: Волошки - 18 прапорців, Ромашки - 16, а Барвінок - 15 прапорців. На завершення гри під мелодію пісні Н. Бучинської "Україна вишивана" взявшись за руки, провели дружній танцювальний флешмоб.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий