Блог створений для вчителів початкових класів, дбайливих батьків та допитливих учнів. Тут ви зможете знайти багато корисної та цікавої інформації. Приємної подорожі сторінками блогу!

четверг, 4 октября 2018 г.

Урок доброти

        Сьогодні третьокласники провели цікавий Урок Доброти "Брати наші менші". Розгадавши кросворд, діти відразу здогадалися, що мова на уроці йтиме про собак та котів. Цікавою видалася  історія про  одного  грайливого та непосидючого песика на прізвисько Бобик, який загубив свою господиню. Почалось все на вулиці зі звичайної гри. Це була одна із найулюбленіших розваг нашого героя: бігти за м’ячиком, наздоганяти його та повертати господині, Під час такої веселої та безтурботної гри Бобик раптом почув десь зовсім поруч  страшний звук. Від переляку наш герой стрімголов почав тікати кудись подалі від цього небезпечного страхіття. Насправді звук, який так налякав Бобика, був звичайним громом. Коли Бобик трохи заспокоївся і зрозумів, що вже можна спинитись, то озирнувшись навколо зрозумів, що не бачить своєї господині. Бобик вирішив підбігти до чоловіка, який сидів на зупинці та розмовляв по мобільному телефону. Він сподівався, що цей перехожий йому допоможе. Але чоловік замість допомоги замахнувся на Бобика газетою, яку тримав у руці, і ще й голосно щось крикнув, чим ще більше налякав нашого героя. Йому нічого не залишалося робити, як побігти далі.  Цілий день Бобик вглядався в обличчя перехожих з надією знову побачити свою найкращу в світі господиню. Але світ не без добрих людей. Обговоривши  "Правила поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами" та "Правилами пошуку господарів  тварин" дітям вдалося   допомогти песику побачити свою господиню, за що він їм був дуже вдячним. На завершення уроку ми кожен уявив себе котиком чи собачкою  сказавши, як би ми хотіли, щоб до нас ставилися, коли були домашніми улюбленцями.  
   
Ніколи не кидайте своїх пухнастих друзів та пам’ятайте: ми завжди відповідаємо за тих, кого приручили. Майте чуйне, щедре і добре серце, щоб знайшлося в ньому місце і маленькій комашці, і тваринці.
x

Комментариев нет:

Отправить комментарий